Algemeen

Of u ContentCasting nu gaat gebruiken voor uw Narrowcasting of Digital Signage project maakt niet uit. Met ContentCasting heeft u de mogelijkheid om uw audiovisuele boodschap te communiceren.

SBCNL heeft diverse mogelijkheden met ContentCasting waarbij de eisen en wensen van het klant-specifieke traject het uitgangspunt is. In eerste instantie zal een keuze gebaseerd worden op het gewenste gebruik voor nu en in de toekomst. Belangrijke vraag hierbij is of u zelf bijvoorbeeld lay-outs of templates wilt ontwerpen of maken.

Daarnaast zijn er diverse andere aspecten om tot een juiste keuze te komen zoals:

 • Cloud of eigen server oplossing
 • Gebruiksgemak van de software
 • Koppeling met een externe database voor ophalen content
 • Interactieve mogelijkheden
 • Crossmedia mogelijkheden

Werkwijze

Voor een goed werkende oplossing is een juiste combinatie van software en hardware gewenst. Onze ContentCasting kan prima overweg met alle soorten monitoren en players en kan compleet geleverd en geïnstalleerd worden bij u op locatie. Heeft u al schermen hangen of maakt u reeds gebruik van een software applicatie dan hebben wij de mogelijkheid om uw huidige content om te zetten.

Onze ContentCasting specialist zal uw eisen en wensen inventariseren en heeft demonstratie mogelijkheden. Een goede oplossing begint bij een juiste inventarisatie.

Gemak

Gebruiksgemak en kwaliteit staan centraal bij het beheergedeelte. U kunt op een dynamische manier templates in uw huisstijl invullen en weergeven. Daarnaast zijn de mogelijkheden om RSS-feeds, flash- en videobestanden, webpagina’s, livestreams, nieuws/weer/verkeersberichten en tickertapes weer te geven standaard in het ContentCasting pakket beschikbaar. In overleg maken wij maatwerk koppelingen met eventuele databases.

Uw voordelen:

 • Een up-to-date narrowcasting oplossing, met uitgebreide mogelijkheden
 • Eenvoudig te beheren systeem, standaard inclusief rechtensysteem
 • Volledig Cloud-gebaseerde oplossing, daardoor altijd up-to-date, betrouwbaar en voordelig
 • Geen investering in software nodig
 • Maandtarief inclusief onderhoud en support
 • Schaalbaar systeem, klaar voor de toekomst
 • Beveiligd beheer van uw content
 • NEN 7510 gecertificeerd (beveiligingsniveau voor zorginstellingen en overheid)

Uw vraag:

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail adres (verplicht)

Onderwerp

Uw vraag

Beheer

Met ContentCasting heeft u de beheertools in handen om van uw Narrowcasting of Digital Signage oplossing een beveiligde en betrouwbare omgeving te maken. Een rechtenstructuur is standaard aanwezig inclusief diverse rollen voor uw medewerkers.

Het bewaken van uw huisstijl kan centraal geregeld worden inclusief het wel of niet tonen van bepaalde content. Wilt u daarnaast ook Twitter of Facebook berichten tonen vanwege de lopende campagne? Ongewenste berichten kunt u filteren en worden niet getoond.

Eenvoud

ContentCasting kent een eenvoudige gebruikersinterface. Een eenvoudige en herkenbare agenda planning indien gewenst krijgt u de beschikking over uitgebreide editing mogelijkheden om uw content te creëren. Wilt u geen uitgebreide grafische ontwerp mogelijkheden dan ontwerpen wij standaard templates in uw huisstijl. Op deze wijze kunt u eenvoudig, snel en effectief informatie wijzigen, toevoegen en vernieuwen. Er is geen speciaal handboek nodig om met de software te kunnen werken.

Flexibiliteit

ContentCasting kent een flexibele manier van plannen en beheren van informatie. U kunt zeer eenvoudig de diverse indelingen en groepen overzien. Informatie wordt via de manager omgeving gemaakt of aangepast en verstuurd voor slechts één individuele of groep client/player. Dit bespaart u onnodig en dubbel invoerwerk. Ook onze zeer eenvoudige koppelingen naar externe databases nemen u veel werk uit handen en zorgen dat u altijd actuele informatie toont. Tot slot zijn afspeellijsten binnen enkele seconden te creëren en te herhalen tot wel twee jaar na datum van aanmaak. Dagen, weken, weekenden of uitzonderingen hierop; het maakt allemaal niet uit.

Tijd en energie 

De clients/players worden standaard via de manager software omgeving beheerd. Een fysieke loopronde ter controle is dus niet noodzakelijk, de status van de client players wordt in de manager software weergegeven. U kunt zelfs de client players overnemen om bij een onverhoopt probleem een diagnose te kunnen vaststellen. Daarnaast kunt u live bekijken en beoordelen of en hoe de content draait op de schermen op een andere locatie.

Als er geen informatie meer te tonen is zorgt ContentCasting ervoor dat de schermen automatisch aan- en uitschakelen. Dit scheelt u een loopronde om de schermen fysiek aan of uit te schakelen en de levensduur van de schermen als ook het energieverbruik wordt op positieve wijze beïnvloed.

Soorten planbare informatie

In de software zijn er diverse soorten informatie te plannen. De mogelijkheden zijn zeer divers: Of het nu gaat om een reclame campagne voor uw store of het tonen van een welkomstboodschap bij uw receptie, content op uw videowall of ledwall, alles is mogelijk met ContentCasting. Het per slot van rekening om uw content die u wilt tonen.

Over het algemeen zijn de volgende extensies mogelijk:

Flash (swf, flv), mpeg2 /mpeg4, wmv, mov, avi, jpeg, png, html, PowerPoint, RSS-feeds (zowel grafisch als tekst), Tickertape (CNN / RTL Z balk), Vimeo, Twitter, YouTube, Facebook etc.

Templates

Onze oplossing biedt de mogelijkheid extra maatwerk templates te ontwikkelen in uw eigen huisstijl, naast uw bestaande templates. Huisstijl, indeling, lettertype en lettergrootte staan vast. U hoeft de template alleen maar te vullen met informatie. Ideaal als uniforme communicatie gewenst is en zeer eenvoudig in gebruik.

De inhoud van templates kan bestaan uit tekst, afbeeldingen, reeksen afbeeldingen, filmbestanden, RSS-feeds, weer- en verkeersinformatie en koppelingen met externe databases. Praktisch alles is mogelijk. Onze ontwerpers gaan graag met u in gesprek.

Wilt u helemaal niet meer bezig zijn met content creatie dan kunt u gebruik maken van onze maandelijkse content service. Wij maken maandelijks een aantal vast gestelde pagina’s van door u gewenste afbeeldingen, tekst of informatie en SBCNL zorgt dat de pagina grafisch wordt opgemaakt en op de eerste van de maand wordt getoond op uw schermen. Makkelijker kunnen wij het u niet maken!

Wilt u advies over narrowcasting?

Narrowcasting kan een relatief eenvoudige beslissing zijn. Er zijn diverse oplossingen. Wij kijken verder, we willen dat u het maximale uit uw narrowcasting haalt en de voordelen voor uw situatie optimaal benut voor nu en de toekomst. Dat is dan ook de reden dat wij niet één maar meerdere oplossingen op narrowcasting gebied kunnen bieden.

Onze narrowcasting specialist laat u graag de mogelijkheden zien, u bent van harte welkom in ons experience center om de verschillende narrowcasting oplossingen te ervaren.

Ik wil meer informatie

SBCNL – oplossingen die werken

Solution Business Center Nederland realiseert software oplossingen die werken en voor u werken. Onze software kenmerkt zich door ontwikkeling vanuit vraag gestuurde cases. Door onze samenwerking met audiovisuele partners ontwikkelen wij software welke toegepast wordt in combinatie met audiovisuele hardware zoals touchscreens, internetzuilen, kiosken en monitoren.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vandaag nog contact op of onze oplossing bij u past of ontwikkeld kan worden.